Prvotřídní čokoláda

Díky nejvyšším standardům kvality a jedinečné chuti

Objevte kvalitu

Výzkum & vývoj a laboratoř kontroly kvality

Společnost má k dispozici nejmodernější laboratoře specializované na výzkum, vývoj a kontrolu kvality, v nichž dochází k výběru těch nejlepších ingrediencí a vývoji nových receptur.
ICAM vytvořil skupinu 40 odborných degustátorů, kteří zkoumají kvalitu kakaové drti, polotovarů i finálních produktů.
Denně jsou prováděny organoleptické kontroly, které zajišťují stejnou úroveň kvality napříč všemi vyrobenými várkami a poskytnutí zprávy o jakýchkoli odchylkách od očekávaných standardů.

V roce 2013 bylo provedeno na 8000 analýz zaručujících kvalitu a bezpečnost hotových produktů.
V roce 2013 připravil osmičlenný tým oddělení výzkumu a vývoje na 500 nových projektů, jež mají za úkol vytvářet nové příchutě a navrhovat inovativní řešení.
Ve stejném roce bylo provedeno na 100 interních i externích auditů. Důkazem dynamické a kontinuálně se rozvíjející společnosti je skutečnost, že v reakci na každý audit bylo zavedeno nějaké zdokonalení či náprava.

Laboratoř výzkumu a vývoje 8000 testů v roce 2013

Nových technologií 500 v roce 2013

Certifikovaná kvalita 100 v roce 2013

 

Nové technologie pro ještě vyšší kvalitu 

Struktura nového zařízení v Orsenigu s jeho moderními systémy provozu poskytuje ICAMu možnost dosáhnout maximální kvality polotovarů i hotových produktů.

Předvýroba

  • Fyzické oddělení prostorů s různými hygienickými riziky
  • Reprezentativní vzorky odebírané z každé várky a z 100% všech pytlů.
  • Analýzy kakaových bobů prováděné u každé várky za účelem kontroly stupně fermentace a případných defektů.
  • Senzorické hodnocení kakaové pasty 
  • Přesun kakaových bobů pomocí vysoce intenzivní pneumatické dopravy umožňující mnohem preciznější proces zpracování a čištění, během kterého nedochází k poškození bobů.

Tento faktor má zcela zásadní význam pro záruku vysoké kvality kakaa.

Výroba

  • Odstranění bakterií pro maximální bezpečnost potravin.
  • Kakaová hmota je uchovávána ve specializovaných nádržích podle typu a využití.
  • Výrobky jsou podrobovány nepřetržitým fyzikálním i chemickým kontrolám, které monitorují kvalitu v průběhu celého výrobního procesu.
  • Počítačem řízený monitorovací systém zaručuje kontrolu celého procesu a celkovou dosledovatelnost.
  • Čokoládové linky: 12 specializovaných linek minimalizujících riziko křížová kontaminace.
  • Senzorická analýza veškerých várek a kontroly zajišťující stejnou kvalitu produktů.

Certifikovaná kvalita

Snaha o dokonalost, jež je základem filozofie společnosti ICAM, je patrná také na konkrétním a transparentním úsilí, které společnost vynakládá na evidenci splněných závazků týkajících se kvality, počínaje velkým počtem certifikátů, jichž je držitelem. Tento silný, spolehlivý a kontinuálně aktualizovaný systém záruk je tvořen mnohými certifikacemi dosvědčujícími trvalý závazek společnosti ICAM vůči životnímu prostředí a lidem, kteří v něm žijí.
V průběhu posledních let získal ICAM pověst jednoho z vůdčích výrobců ekologické čokolády (z BIO-ORGANIC kakaových bobů) a je zapsán v registru značky Fair Trade.

Aby mohla být zaručena takto vysoká kvalita výrobků, degustátoři společnosti ICAM musí absolvovat náročná školení na nejuznávanějším a nejprestižnějším institutu v Evropě: CIRAD – “Cooperation Internationale en Recherche Agronomique pour le Developpement”.
Tato respektovaná instituce také dala najevo, jak vysoce si cení společnosti ICAM coby zástupce výroby té nejkvalitnější čokolády. CIRAD oslovil reprezentanty společnosti ICAM, aby zasedli v porotě složené z pouhých čtyř vysoce kvalifikovaných členů v rámci soutěže, jejímž cílem je posoudit nejvybranější druhy kakaa ve světě výroby čokolády.

 

Načítám